Met deze sporten verbrand je snel veel calorieën

zwemparadijzen
De grootste zwemparadijzen ter wereld vind je hier
4 februari 2020
uitjes
De leukste uitjes om je op te verheugen
4 april 2020
Toon alles

Met deze sporten verbrand je snel veel calorieën

calorieën

Laten we eerlijk zijn: een belangrijke reden voor veel mensen om te sporten, is om calorieën te verbranden. Natuurlijk is sporten goed voor je lichaam en als het goed is is het ook leuk om te doen, maar het is fijn als het ook helpt om strak in je lichaam te blijven. De ene sport is hierin effectiever dan de andere sport. Het zal je niet verbazen dat je met zwemmen meer verbrandt dan met bijvoorbeeld schaken. Met de sporten in deze blog verbrand je snel en effectief calorieën.

Wandelen

De calorieën die je met wandelen verbrandt werden lange tijd onderschat. Met stevig doorwandelen (ongeveer 5 km per uur) verbrand je zo’n 5 calorieën per kilo lichaamsgewicht per uur. Als je 70 kilo weegt verbrand je met een uur wandelen dus bijna 500 calorieën. Daarnaast verbruik je tijdens het wandelen relatief meer vet dan tijdens bijvoorbeeld hardlopen. Hardlopen verbruikt meer calorieën, maar je verbrandt er relatief meer koolhydraten mee.

Squash

Hoe leuk is het om samen met een vriend of vriendin een uurtje te squashen? En ongemerkt verbrand je hier superveel calorieën mee! Met een uur squashen verbruikt dezelfde persoon uit het voorbeeld maar liefst 875 calorieën.

Boksen

Als je een sport zoekt waarmee je niet alleen fit blijft, maar je spanning en stress kunt afreageren, dan kun je het beste gaan boksen. Boksen is een ideale uitlaatklep om alle frustratie van de dag van je af te meppen. Daarnaast verbrandt iemand van 70 kilo er zo’n 700 calorieën per uur mee.

Zwemmen

Tot slot, hoe kan het ook anders, zwemmen. Wat ons betreft is zwemmen de ideale sport voor iemand die aan zijn of haar lichaam wil werken. Je kunt het op je eigen niveau en tempo doen. Het is daardoor altijd uitdagend. Als je een fitte en energieke dag hebt kun je met stevig borstcrawlen tot wel 1.400 calorieën per uur verbranden. Als je echter geblesseerd bent en op een rustige manier wilt bewegen is zwemmen ook heel geschikt. Op een rustiger tempo verbrand je ook nog steeds 350 calorieën per uur.

Uiteraard draait zwemmen niet alleen om calorieën verbranden. Zwemmen is enorm goed voor je lichaam, en het is leuk! Van sommige mensen horen wij: “Ik kan wel zwemmen, maar ik ben geen ster in het water”. Voor mensen die hun slag willen verbeteren hebben wij speciale lessen slagverbetering. Als je op de juiste manier zwemt, zwem je veel efficiënter en sneller. Bovendien kun je dan op een nog betere manier fit blijven met zwemmen.