De grootste zwemparadijzen ter wereld vind je hier

summerbody
Zo werk jij aan je summerbody
4 januari 2020
calorieën
Met deze sporten verbrand je snel veel calorieën
4 maart 2020
Toon alles

De grootste zwemparadijzen ter wereld vind je hier

zwemparadijzen

Vind jij het ook zo leuk om op vakantie lekker te gaan zwemmen? Meer dan 60 procent van de Nederlanders gaat tijdens zijn vakantie minimaal een keer zwemmen. Op warme bestemmingen kan het heerlijk zijn om naar de zee of een meer te gaan. Een tropisch zwemparadijs is echter iedere dag heerlijk warm! In deze blog delen we een paar van de allergrootste zwemparadijzen ter wereld.

Tropical Islands

Het allergrootste zwemparadijs staat in Berlijn. Met 66.000 vierkante meter is dit het grootste zwembad ter wereld. Naast zwembad is Tropical Islands ook een resort, je kunt dus een kamer boeken om meerdere dagen van alle faciliteiten te kunnen genieten. Zo kun je bijvoorbeeld van verschillende snelle glijbanen glijden. Deze bevinden zich op 27 meter hoogte, waardoor je op sommige een snelheid van wel 70 kilometer per uur kunt behalen! Ouders kunnen in dit zwemparadijs genieten van een volledige spa. Met maar liefst 5.000 echte planten is Tropical Island een stukje tropisch regenwoud in het regenachtige Berlijn.

Marina Bay Sands hotel

Als je wilt genieten van een wel heel exclusief zwembad, dan moet je het zwembad in het Marina Bay Sands hotel in Singapore bezoeken. Dit hotel beschikt namelijk over een infinity pool op de 57ste verdieping van het hotel. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

San Alfonso del Mar

Het zwembad van het San Alfonso del Mar resort in Chili heeft het allergrootste bad ter wereld. Het zwembad is meer dan een kilometer lang, beslaat 8 hectare en bevat 250 miljoen liter water uit de zee met een maximale diepte van 3,5 meter. Het water wordt er gefilterd uit de Stille Oceaan. Het zwembad is zo groot dat het is toegestaan om in kleine bootjes rond te varen in het bad.

Aqua Mundo De Huttenheugte

Zoek je een tropisch zwemparadijs dichter bij huis? Breng dan eens een bezoekje aan Aqua Mundo in Center Parcs De Huttenheugte. Je vindt er onder andere een golfslagbad, wildwaterbaan, glijbanen, sauna, kinder-doe-bad en kids watergames. Genoeg om je een dag of zelfs een paar dagen heerlijk te vermaken. Je kunt het bad een dagje bezoeken, maar je kunt ook langer blijven door een huisje te boeken op het park.

Tip

Als je met je kinderen een zwemparadijs gaat bezoeken tijdens je vakantie, doe dit dan bij voorkeur pas wanneer zij hun zwemdiploma hebben gehaald. Op deze manier kan iedereen ontspannen vakantie vieren, zonder je zorgen te maken over onervaren zwemmers.