Hoe overleef je de zwemlessen van je kind?

uitjes
De leukste uitjes om je op te verheugen
4 april 2020
Stadspas Zwemmen
25 mei 2020
Toon alles

Hoe overleef je de zwemlessen van je kind?

snel een zwemdiploma

Zwemles is superleuk voor kinderen, maar voor de ouders is dit soms een ander verhaal. We horen van veel ouders dat zwemles voor hen een verplicht uurtje in de hitte van een zwembad is. Daarom delen we in deze blog enkele tips om van de zwemlessen van je kind het hoogtepunt van je week te maken.

1. Zwemles = me-time

Hoe vaak heb je een uur de tijd, waarin je kind door een ander vermaakt wordt? Niet heel vaak. Gebruik de zwemles daarom om een boek of tijdschrift te lezen. De kans is groot dat je daar thuis maar moeilijk aan toe komt. Probeer het uur zwemles daarom te zien als een uniek moment van ‘niks hoeven’.

2. Nuttig besteed

Vind je het lastig om de rust te vinden aan de rand van het zwembad? Je kunt er ook voor kiezen om je laptop mee te nemen en de zwemles te gebruiken om een uur te werken. Even wat mailtjes wegwerken en je begint je volgende werkdag weer ontspannen.

3. Ga zelf zwemmen

Je kunt in veel zwembaden ook zelf zwemmen tijdens de zwemles van je kind. Als er een ander bad beschikbaar is kun je deze gebruiken om zelf even te zwemmen. Zwemmen is immers een geweldige sport om fit te blijven.

4. Uurtje wandelen

Je hoeft natuurlijk niet in het zwembad te blijven tijdens de zwemlessen van je kind. Met een uurtje wandelen zet je al snel 8.000 stappen. Een mooie stok achter de deur om regelmatig in beweging te zijn. En bovendien kun je eens een ander rondje wandelen dan vanuit je eigen huis.

5. Boodschappen doen

Je kunt de zwemlessen van je kind ook gebruiken als moment om de boodschappen te doen. In 45-60 minuten kun je veel boodschappen doen. Na zwemles neem je zowel je kind als de boodschappen mee naar huis. Ideaal!

6. Meer kinderen

Deze tips zijn geschikt als je verder niet voor andere kinderen hoeft te zorgen. Als je daarnaast ook nog een ander kind bij je hebt is het een ander verhaal. Je kunt ervoor kiezen om samen met dit kind te gaan zwemmen. Je maakt op deze manier gebruik van het moment om ook je jongere zoon of dochter te laten wennen aan het water. Dit kan enorm helpen wanneer dit kind zelf met zwemles begint. Je vertrouwd voelen in het water is een belangrijk onderdeel van zwemvaardig worden.