De leukste activiteiten om fit te blijven in de zomer

activiteiten rond het water
De leukste coronaproof activiteiten rond het water
4 juli 2020
zwemles weer leuk
Zo wordt zwemles weer leuk
4 september 2020
Toon alles

De leukste activiteiten om fit te blijven in de zomer

zomer

Hoewel het weer buiten soms wat ‘Hollands’ is, is het toch echt hoogzomer. De zomer is dit jaar iets anders dan anders. Veel mensen kiezen ervoor om niet op vakantie te gaan, of ruilen hun vakantie in het buitenland in voor een trip in eigen land. We hopen dat je ondanks alles dit jaar toch een leuke zomer beleeft. Tijdens de vakantie geniet je misschien iets meer van lekker eten en calorierijke drankjes. Bovendien schiet het sporten er op het vakantieadres vaak bij in. Daarom delen we in deze blog enkele tips om fit te blijven tijdens de zomer.

1. Ga lekker zwemmen

Dit is natuurlijk een schot voor open doel, maar zwemmen is een enorm goede manier om fit te blijven tijdens je vakantie. Je kunt op vakantie zwemmen in een meer, in zee of gewoon in een zwembad. Als je flink je best doet om banen te zwemmen verbrand je al snel zo’n 600-700 calorieën per uur. Calorieën zijn natuurlijk niet het enige belangrijke als het gaat om fit blijven, maar het is een handige meeteenheid om verschillende activiteiten met elkaar te vergelijken. Staar je er daarom niet blind op.

2. Badmintonnen

Een andere favoriete activiteit tijdens de vakantie is badmintonnen. Bij welk Nederlands gezin gaat er immers niet een setje met 2 rackets en een shuttle mee op reis?! Badmintonnen is leuk voor het hele gezin. Ook kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen al leuk meespelen. In een fanatiek potje badminton verbrand je ongeveer 300 calorieën per uur.

3. Fietsen

Een leuke manier om de omgeving van je vakantieadres te ontdekken is op de fiets. Je kunt meer genieten van de omgeving dan wanneer je in de auto zit, en je bent nog sportief bezig ook! Ook thuis is het leuk om op de fiets de omgeving te bekijken. Als je beschikt over een auto met fietsendrager kun je tijdens jouw staycation ook een leuke fietstrip in een ander gebied maken. Met een rustig tempo van 18 kilometer per uur verbrand je 350-500 calorieën per uur.

4. Kanoën

Kanoën is een top tip voor een dagje uit met vrienden of met het gezin. Op het water zie je de omgeving op een heel andere manier. Bovendien is het een leuke manier om fit te blijven. Met kanoën verbrand je namelijk zo’n 200 calorieën per uur. Let erop dat je kinderen zonder zwemdiploma een zwemvest aantrekt tijdens het kanoën.