De leukste coronaproof activiteiten rond het water

Zwemlessen in de Zomer
6 juni 2020
zomer
De leukste activiteiten om fit te blijven in de zomer
4 augustus 2020
Toon alles

De leukste coronaproof activiteiten rond het water

activiteiten rond het water

Het normale leven begint langzaam maar zeker terug te keren. Kinderen mogen weer naar school (halleluja voor alle ouders), steeds meer vrijetijdsbestedingen zijn weer mogelijk en we kunnen zelfs weer op vakantie. Desondanks zijn er nog strenge maatregelen waar we ons aan moeten houden. Alleen dan kunnen we het coronavirus onder controle houden. Daarom delen we graag tips voor leuke coronaproof activiteiten met kinderen. Op en rond het water is veel ruimte, daarom gaan we specifiek in op activiteiten rond het water.

Huur een bootje

Er zijn veel plekken in ons land waar je een bootje kunt huren. Verhuurbedrijven verhuren alleen aan mensen uit één gezin, dus zeker verantwoord. Je kunt een sloep huren voor een dag, maar ook een motorjacht voor meerdere dagen. Zo kun je van een boottochtje een minivakantie maken. Voor kinderen zonder zwemdiploma is het belangrijk om altijd een zwemvest te dragen op en rond het water.

Zwemmen in natuurwater

De zwembaden gaan geleidelijk aan weer open. Is het zwembad bij jou in de buurt nog niet geopend? Ga dan zwemmen in natuurwater. Volgens het RIVM is er tot dusver geen bewijs dat het virus zich verspreidt via water. Zolang je je op de zwemlocatie kunt houden aan de hygiënemaatregelen is het volkomen verantwoord om te gaan zwemmen.

Suppen

Suppen is een activiteit dat in het buitenland al veel gedaan wordt, maar ook in Nederland komen er steeds meer plekken waar je dit kunt doen. Sup staat voor Stand Up Paddling. Je staat rechtop op een surfplak en peddelt met één peddel door het water. Je kunt een supboard huren, maar als je het vaker wilt doen zijn ze onder andere te koop bij Decathlon.

Vissen

Vissen is een ontzettend leuke bezigheid met kinderen. Je ziet tijdens het vissen een kind rustig worden en met geduld turen naar de dobber. Je mag niet zomaar langs de waterkant vissen, hier heb je een visvergunning voor nodig. Als je het vissen eens wilt proberen kun je ook beginnen bij een commerciële visvijver. Hier mag je tegen betaling vissen en de vangst kun je mee naar huis nemen.

Activiteiten rond het water zijn superleuk, maar zorg ervoor dat het veilig blijft. Zorg voor een zwemvest voor kinderen die nog geen zwemdiploma hebben. Is jouw kind er aan toe om te starten met zwemles? Je bent weer van harte welkom!