Zwemles geeft vrijheid en veiligheid

zwemlesDe meeste pret in het water heb je als je goed kunt zwemmen. In Zwemschool de Oceaan leert je zoon of dochter, of jij door middel van zwemles, met veel plezier zwemmen als een vis in de zee.

Kunnen zwemmen geeft vrijheid en veiligheid

Zwemmen is een plezier! Of het nu met een groepje vrienden is in een meer, of baantjes trekken in een zwembad. De vrijheid die het water geeft om in te bewegen, daar genieten we bijna allemaal van. Het is heel gezond, omdat je al je spieren gebruikt tijdens zwemmen is het niet alleen bevordelijk voor de spieren, maar ook voor de gewrichten, de doorbloeding en het uithoudingsvermogen. Daarnaast is Nederland een land van water. Zelfs als je niet dicht bij de zee woont is de kans groot dat je in de buurt van water woont waar je heerlijk kunt zwemmen in de zomer. Maar, zwemmen is niet zomaar geleerd! Het kost de juiste begeleiding en oefening om de bewegingen uit te voeren die je drijvend in water houden. Tijdens zwemles leer je de juiste motoriek gebruiken, maar je leert vooral ook veel plezier in het water hebben. De juiste begeleiding en met een groot plezier worden aangeboden bij Zwemschool De Oceaan. Zonder wachtlijst en mét gediplomeerde begeleiding waar kwaliteit, veiligheid en aandacht hoog in het vaandel staan, krijgt jouw kind het zwemmen zo onder de knie. Ben je op zoek naar zwemles voor jezelf als volwassene? We bieden zwemlessen voor jong en oud aan, of het nu wedstrijdzwemmen, groepslessen, privelessen, turbolessen of dameslessen zijn. Voor ieder wat wils dus. Met onze flexibele lestijden kun je ook in de avond en in het weekend terecht. Heb je een les gemist? Inhalen is altijd mogelijk! Kom vooral een keer langs bij De Oceaan, of kijk eens rond op de website voor meer informatie over de aangeboden lessen, lestijden en lesmethoden.

Je kind leert zwemmen tijdens de ABC zwemles

Het is voor kinderen erg belangrijk te kunnen zwemmen. Het risico in het water te vallen is vrij groot in Nederland, omringt door zoveel water. Een kind moet zichzelf kunnen redden in het water. Niet alleen voor de veiligheid, maar natuurlijk ook voor het plezier! Een kind leert zwemmen met de ABC zwemles, opgedeeld in vier verschillende fases. Hierbij in het kort de opdeling van ons lesprogramma zodat jij en je kind weten wat jullie kunnen verwachten: In de eerste fase wordt kennis gemaakt met water en wordt er een veilige en plezierige sfeer gecreëerd, zodat alle leerlingen ontspannen in en onder water kunnen zijn. In deze fase leert je zoon of dochter te dartelen, niet te schrikken als er water in zijn of haar gezicht komt en zelfs met ogen open onder water zwemmen. Ook de ademhaling is erg belangrijk tijdens zwemmen en daar wordt dan ook goed aandacht aan besteed.

Zwemslagen

Tijdens de lessen gaan de leerlingen bezig met de borstcrawl, de been- en rugslag en drijven met het gezicht onder water naar de overkant. Hierna volgt de tweede fase waarin vooral de beenslag wordt beoefend. De kinderen zullen zich al goed ontspannen voelen in het water in deze fase en leren op de mat of kant te klimmen, zonder problemen onder water zwemmen en via een zitglij en kopglij te water gaan. In de derde fase leren kinderen de schoolslag te maken met hulpmiddelen en kunnen ze een enkelvoudige rugslag maken. Daarnaast worden verschillende technieken als de borstcrawl, rugcrawl en beenslag gecombineerd. Tot slot volgt er de vierde fase waarin de leerlingen de schoolslag, rugslag, borstcrawl en watertrappelen zonder hulpmiddel beheersen. Ze zullen onder de kleine mat door kunnen zwemmen en door het gat onder water zwemmen. Na deze vier fases zijn ze helemaal gereed om zelfstandig veel pret in het water te hebben.

Turbolessen en zwemles voor volwassenen

Heb je zelf altijd al graag willen leren zwemmen, of ben je liever tussen alleen vrouwen? Of wil je graag dat je kind snel goed leert zwemmen? Naast de gewone ABC zwemlessen bieden we ook turbolessen, zwemles voor volwassenen en dames lessen aan. De turbolessen zijn een andere benaming voor versnelde lessen. Dit programma is min of meer hetzelfde als de ABC lessen, maar extra snel. Dit houdt niet in dat er meer lesstof in één les wordt behandeld, de lessen zijn wel vaker in de week. Dit zorgt ervoor dat de lesstof intensiever wordt beoefend, met het gevolg dat de vooruitgang sneller zal gaan. Omdat de lessen elkaar sneller opvolgen dan bij de normale lessen, zit de ervaring van de vorige zwemles nog vers in het geheugen. Bij Zwemschool De Oceaan staan plezier en kwaliteit voorop, ook bij de turbolessen en we willen dan ook alles behalve haasten in deze turboles. Het belangrijkste is dat jouw kind goed leert zwemmen. Wil je als volwassene leren zwemmen? Vanwege onze jarenlange ervaring weten wij hoe we ook jou kunnen leren zwemmen. Want plezier in het water is niet alleen voor kinderen! Daarnaast bieden we ook dames lessen aan. In het leven geroepen voor de vrouwen die genieten van ontspannen (leren) zwemmen in een groep met enkel dames.

Zwemschool De Oceaan leert iedereen zwemmen!

Zwemmen is een plezier voor iedereen, jong en oud, hoog en laag, man en vrouw, jongen en meisje, ervaren of onervaren, weekend of door de weeks. Zoals je misschien al hebt kunnen lezen is Zwemschool De Oceaan een erg flexibele en open zwemschool waar erg veel mogelijk is. Heb je een vraag over een mogelijkheid die hierboven niet is beschreven? Neem vooral contact op met Zwemschool De Oceaan om te zien wat er allemaal kan. Ben je geïnteresseerd in zwemles, zonder wachtlijst en met de mogelijkheid gemiste lessen makkelijk in te halen? Zwemschool De Oceaan is een leuke, ontspannen zwembad waar waterplezier het allerbelangrijkst is!