Zwemles Amsterdam

Wanneer het mooi weer is, is er niets fijner dan een heerlijke verfrissende duik te nemen in een tropisch zwembad, verkoelend meer of in de zoute zee. Het is daarbij natuurlijk belangrijk dat jij, je partner of je kind het zwemmen goed onder de knie hebben. Zeker wanneer het water diep is ben je aangewezen op je zwemkunsten. Wanneer je nog geen zwemdiploma hebt is het aan te raden eerst zwemlessen te nemen voordat je het diepe water in gaat. Je komt op deze manier op een veilige en gecontroleerde manier in aanraking met het zwemmen en alle facetten die hierbij komen kijken. Zo kun je goed voorbereid, met een goede zwemtechniek en beheersing van je ademhaling het water in. Bij Zwemschool de Oceaan kan je daarom zwemles in Amsterdam nemen.

Zwemles in Amsterdam

Een geschikt adres om je zwemkunsten te ontplooien of, als je al een basis zwemdiploma bezit, verder te ontwikkelen op andere gebieden, is Zwemschool de Oceaan in Amsterdam. Zij bieden je een zeer ruim programma waarbij je de kunst van het zwemmen eigen kunt maken. Dit geldt voor zowel de beginners als voor de gevorderden. Voor degenen die nog nooit hebben gezwommen zijn uitgebreide beginners cursussen beschikbaar. Ben je al een gevorderde zwemmer en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is er speciaal voor jou een aanvullend programma waar jij je kwaliteiten helemaal tot hun recht kunt laten komen. Geef je op voor bijvoorbeeld het wedstrijdzwemmen. Haal het maximale uit je prestaties door tot het uiterste te gaan op het gebied van snelheid en techniek.

ABC zwemmen – wennen aan het water

Wanneer je voor het eerst kennis komt maken met het zwemmen kun je beginnen met ABC zwemmen. Bij dit programma leer je hoe je omgaat met het water. Sommige mensen vinden het aanvankelijk nog wat spannend om voor het eerst het water in te gaan. Zo kunnen mensen schrikken van water dat in hun gezicht spat of als ze kopje onder gaan. Dit is heel begrijpelijk. Daarom wordt je hier geleerd hoe je daarmee kan omgaan om je zodoende langzaam maar zeker als een vis in het water te voelen. Een vervolg stap is leren om te gaan met het zwemmen onder water. Ja zelfs om je ogen te openen onder water en daarbij rustig en ontspannen te blijven. Ook het op je rug liggen in het water en het water tot aan de rand van je gezicht te laten komen hoort bij dit onderdeel.

Onder water

Uiteindelijk zal ook een begin worden gemaakt met zwemslagen zoals de borstcrawl en andere voorkomende varianten. Tijdens het vervolg traject wordt je geleerd om je benen te gebruiken als aandrijving bij het zwemmen. In deze fase ben je al gewend aan het water en durf je zonder problemen de kant op te klimmen of op een drijvende mat te klimmen. Je leert de schoolslag, de borstcrawl en de beenslag beheersen. Ook leer je om op één plek in het diepe water te blijven door middel van het toepassen van het watertrappelen.

Versnelde zwemles in Amsterdam? Geen probleem

Als je om wat voor reden dan ook liever vandaag dan morgen het zwemmen wilt kunnen beheersen is dat zeker mogelijk. Er worden heuse Turbolessen aangeboden bij Zwemschool de Oceaan. Deze zwemles in Amsterdam houdt in dat je veel sneller je zwemdiploma kunt halen dan normaal. Dit is mogelijk door meerdere lessen achter elkaar en zeer frequent op elkaar volgend te volgen. Door vaak en zeer regelmatig te zwemmen en te oefenen beheers je de kunst van het zwemmen heel snel.

Continu bezig zijn

De lesstof blijft veel beter hangen omdat je er eigenlijk continu mee bezig bent. Op deze manier heb je het zwemmen snel onder de knie. Uiteraard gaat een versnelde zwemles nooit ten koste van de kwaliteit van de lessen. Er is een zeer hoog percentage dat slaagt voor de turbolessen van 95%. Mochten om wat voor reden dan ook de zwemvaardigheden nog niet helemaal beheerst zijn, dan kan het zijn dat er extra lessen worden toegevoegd om het zwemniveau alsnog te behalen.

Senior maar nooit leren zwemmen? Haal alsnog je diploma

Speciaal voor de mensen die nog nooit hebben gezwommen en graag alsnog een zwemdiploma willen behalen, is er een speciale cursus beschikbaar. Zwemschool de Oceaan heeft een brede ervaring bij het opleiden van senioren die nog nooit hebben gezwommen. Door op oudere leeftijd zwemles in Amsterdam te nemen, kun je, ook al ben je op oudere leeftijd, alsnog gewoon je zwemdiploma halen. Zo kun je met je kinderen of kleinkinderen gezellig meedoen met de waterpret. Of gewoon zelf lekker baantjes trekken op vakantie in de oceaan of in een zwembad.

Een volgende stap – wedstrijdzwemmen zwemles in Amsterdam

Om je zwemles in Amsterdam helemaal compleet te maken en tot het uiterste te laten gaan, kun je je opgeven voor de cursus wedstrijdzwemmen. In dit stadium ben je een reeds gevorderde zwemmer en je beheerst de meest voorkomende zwemvaardigheden. Je komt moeiteloos en snel vooruit, zowel op je rug als op je buik. Ook beheers je een goede adem techniek waardoor je makkelijk en snel onder water kunt zwemmen. Wedstrijdzwemmen is de overtreffende trap. Hier gaat het alleen nog maar om snelheid en effectiviteit. Vanaf het moment dat je het water induikt tot het moment dat je aan de overkant bent.

Intensieve cursus

De cursus bestaat uit een intensief trainingsprogramma. Hierbij wordt er hard gewerkt aan belangrijke zaken waardoor je prestaties tot aan de finish kunnen toenemen. Er wordt bijvoorbeeld hard gewerkt aan je conditie. Conditie is misschien wel het belangrijkste aspect van wedstrijd zwemmen, je gaat namelijk zwemmen met andere topsporters die ook allemaal top fit zijn om de wedstrijd te kunnen winnen. Daarnaast wordt er uitgebreid gewerkt aan de verfijning en stroomlijning van je zwemtechnieken. Elke seconde telt bij het wedstrijdzwemmen, dus elke seconde die je sneller kunt gaan door het gebruik van een betere techniek vergroot je kansen op de winst. Contacteer Zwemschool de Oceaan voor alle ins en outs over het programma van wedstrijdzwemmen.