Zwemdiploma A

Zwemdiploma A

Zo behaal jij je zwemdiploma A

Kinderen zijn vaak heel huiverig of heel opgewonden om te leren zwemmen. Zij doen dit wanneer ze ongeveer vijf jaar oud zijn en beginnen logischerwijs met leren voor zwemdiploma A. Hiervoor moeten zij wel een aantal dingen leren voor ze uiteindelijk mogen afzwemmen. Ben je als ouder nou benieuwd naar wat jouw kind leert op zwemles? Dan staat hieronder stap voor stap uitgelegd wat er tijdens de zwemlessen voor dit diploma gebeurt.

Een veilig gevoel krijgen in het water

Ieder kind begint bij een zwemcursus van onze Zwemschool met het leren vertrouwd te kunnen spelen in het water. Zonder een veilig gevoel in het water is het namelijk niet mogelijk om een zwemslagen te leren. Daarnaast verdient ieder kind het om pret te kunnen hebben in het water. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen eerst leren spelen in het zwembad, voordat zij de basistechnieken leren. Maar wat zijn die basistechnieken precies?

Het leren van de basistechnieken

Zwemmen kent veel basistechnieken. Als eerste moet je weten hoe je blijft drijven. Dit doe je door op je rug in het water te liggen en je buik omhoog te houden. Je kunt ook blijven drijven door te watertrappelen. Bovendien zijn er verschillende zwemslagen waarmee je vooruit kunt komen in het water. Bijvoorbeeld de borst- en rugcrawl, maar ook de school- en rugslag. Jouw kind leert voor het eerste zwemdiploma deze technieken goed te beheersen, zodat zij hier later mee kunnen oefenen.

Leren om te duiken

En natuurlijk behaal je zwemdiploma A niet zonder te leren duiken. Daarom wordt dit na het beheersen van de basistechnieken ook aan jouw kind geleerd. Kinderen moeten hierbij door een gat heen duiken en weer boven water zien te komen. In het begin ligt dit gat nog niet heel diep in het water.