Volwassenen leren zwemmen

Niet kunnen zwemmen is niks om je voor te schamen!

Vaak is het zo dat je leert zwemmen wanneer je ongeveer vijf jaar oud bent. Maar er kunnen omstandigheden zijn waardoor je die lessen niet hebt gevolgd. Dit is niet iets waar jij je voor hoeft te schamen. Gelukkig is er de mogelijkheid om alsnog te leren zwemmen, en misschien is het wel niet zo lastig als dat je nu denkt! Soms kunnen mensen wel zwemmen, maar hebben ze dit al zolang niet gedaan, door angsten bijvoorbeeld, dat ze het gevoel hebben dat ze het verleerd zijn. Gelukkig is dit niet zo maar om je weer even op weg te helpen kan het fijn zijn hier wat hulp bij te krijgen. Zwemschool de Oceaan helpt en leert je graag!

Het verleerd zijn

Het is niet zo dat je echt niet meer weet hoe je blijft drijven na een aantal jaren. Zwemmen kun je net als fietsen, lopen en praten namelijk nooit helemaal verleren. Het kan wel zijn dat je na een aantal jaar niet gezwommen te hebben je conditie moet heropbouwen of je angsten moet overwinnen. gaat het om conditie? Dan kun je dit wekelijks opbouwen door een trainingsschema te volgen. Je kunt echter ook een aantal lessen nemen voor tips. Is het omdat je angsten hebt? Dan helpen wij je heel graag. Onder begeleiding gaan we samen weer het vertrouwen opbouwen en voordat je het weet zwem je weer heerlijk baantje en geniet je van het water.

Nooit geleerd te zwemmen

Heb je nooit geleerd om te zwemmen? Niks is onmogelijk, ook niet op oudere leeftijd! naast dat je zwemmen misschien wel heel leuk gaat vinden, heeft het ook zo zijn voordelen om het toch te leren. Wanneer het lekker weer is kun je ook eindelijk afkoeling zoeken bij en in het water. En daarnaast voor je eigen veiligheid is het goed om in ieder geval de basiskennis te hebben van zwemmen.

Wat leer je zoal?

Benieuwd wat we je als eerste leren wanneer je kiest voor zwemles voor volwassenen in Amsterdam? Als eerste leer je hoe je moet blijven drijven door te watertrappelen. Ook leer je te drijven op je rug door je buik boven water te houden. Verder worden er net als bij zwemlessen voor kinderen zwemslagen geoefend. Tot slot een rondje oefenen met duiken om het compleet te maken. Mogen wij je snel verwelkomen op onze zwemschool?