Dit zijn Nederlands grootste zwemkampioenen!

De drie meest gemaakte fouten met zwemles
4 oktober 2019
zwemmen in de winter
5 tips om lekker te blijven zwemmen in de winter
4 december 2019
Toon alles

Dit zijn Nederlands grootste zwemkampioenen!

zwemkampioenen

Word jij net zo goed als deze Nederlandse zwemkampioenen?

Nederland heeft in de loop van de jaren al veel beroemde zwemkampioenen voortgebracht. Al deze kampioenen zijn natuurlijk weer een inspiratie voor de volgende generatie. Wie wil er namelijk niet in de voetsporen treden van Nederlands meest legendarische zwemhelden? Begin daarom snel met de zwemlessen die bij jou passen, dan word je misschien wel net zo goed als deze zwemkampioenen.

De Olympische held der zwemkampioenen: Inge de Bruijn

Als je puur kijkt naar prestaties op de Olympische Spelen, dan is Inge de Bruijn de meest succesvolle van alle Nederlandse zwemkampioenen. Ze vergaarde met onder meer vier gouden medailles eeuwige roem op de spelen van 2000 en 2004. Daarnaast veroverde ze talloze andere internationale prijzen, waaronder driemaal goud op de wereldkampioenschappen van 2001. De Bruijn stond bekend als sprintster. Sinds ze in 2007 haar sportieve carrière beëindigde is ze vertegenwoordigster van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Ranomi Kromowidjojo

Met drie gouden Olympische medailles en diverse wereldtitels en Europese titels mag Ranomi Kromowidjojo zich een van de succesvolste Nederlandse zwemsters noemen. Kromowidjojo, kind van een Nederlandse moeder en een Surinaams-Javaanse vader, heeft vooral de vrije slag en de vlinderslag als specialiteiten.

Sharon van Rouwendaal

Een andere uitstekende zwemster van dit moment. Sharon van Rouwendaal staat bij uitstek bekend om haar veelzijdigheid. De vrije slag, de wisselslag én de rugslag behoren tot haar specialiteiten. Daarmee is ze succesvol geweest op met kortebaanzwemmen, langebaanzwemmen en openwaterzwemmen. Hét hoogtepunt van haar carrière is het goud dat ze won op de tien kilometer open water bij de Olympische Spelen van 2016.

Pieter van den Hoogenband

Als het gaat om Nederlandse wedstrijdzwemmers van korte afstanden, dan staat er geen maat op de prijzenlijst van Pieter van den Hoogenband. Hij veroverde drie Olympische titels, één wereldtitel en werd zestien keer Europees kampioen. In 2000 werd hij zelfs verkozen tot Europees sportman van het jaar. Van den Hoogenband is dan ook een grote inspiratie geweest voor toekomstige Nederlandse zwemkampioenen.

Ferry Weertman

Een zwemmer die de laatste jaren de overwinningen aaneen rijgt is Ferry Weertman. Zijn specialiteit is de tien kilometer in open water, een onderdeel waarin hij onder meer op de Olympische Spelen van 2016 goud won. Bijzonder is verder dat Weertman een relatie heeft met de hierboven genoemde Ranomi Kromowidjojo.

Maarten van der Weijden

Tenslotte aandacht voor Maarten van der Weijden. Deze aandacht verdient hij zeker door de gouden medaille die hij op de Olympische Spelen en op de wereldkampioenschappen won in het openwaterzwemmen. Maar misschien nog wel specialer zijn z’n lange zwemtochten waarmee hij geld inzamelt voor het goede doel. In 2018 en 2019 deed hij bijvoorbeeld pogingen de 11stedenzwemtocht te volbrengen. Een missie waar hij in 2019 in slaagde! Alleen in deze jaren haalde hij meer dan tien miljoen euro op ten bate van onderzoek naar kanker.

Meld je aan en volg deze zwemkampioenen op

Ben je geïnspireerd door deze zwemkampioenen? En ben je benieuwd of je misschien wel net zo goed kan worden als hen? Door je aan te melden voor zwemlessen zet je de eerste stap. Als je al een goede zwemmer bent, dan is het tijd om aan de zwemsnelheid te werken. Dit kan bijvoorbeeld door lessen in wedstrijdzwemmen te volgen bij Zwemschool de Oceaan. Neem gerust contact op met de zwemschool, vind uit welke zwemlessen het beste voor jou zijn en wie weet vind jij jezelf wel terug in dit rijtje met zwemkampioenen!