De leukste kerstcadeaus voor de zwemliefhebber

Komende 2 weken geen zwemlessen
5 november 2020
Schoolslag
Werken aan je schoolslag, zo doe je dat!
4 januari 2021
Toon alles

De leukste kerstcadeaus voor de zwemliefhebber

Kerst is dit jaar anders dan andere jaren. Maar ondanks alle maatregelen wil je natuurlijk wel leuke cadeautjes onder de kerstboom leggen. Ben jij op zoek naar een cadeau voor iemand die van zwemmen houdt? Dan hebben wij een aantal leuke tips voor kerstcadeaus.

Zwempaddles

Zwemmers hebben veel kracht in hun armen nodig. Daar kun je voor naar de sportschool gaan, maar je kunt je armen ook goed in het zwembad trainen. Met zwempaddels train je de spieren in je armen en schouders. Door de paddle aan je handen te bevestigen vergroot je het oppervlak op je hand, waardoor je meer kracht kunt zetten. Naast krachttraining zorgen ze ook voor het oefenen van de zwemtechniek. Ideaal voor de fanatieke zwemmer dus!

Omkleedponcho

In een zwembad zijn natuurlijk kleedhokjes beschikbaar waar je je na het zwemmen kunt omkleden. Als je daarnaast houdt van zwemmen in openwater is dat meestal niet voorhanden. Dan moet je een beschut plekje opzoeken om te voorkomen dat je je billen aan voorbijgangers laat zien. Een omkleedponcho is dan super handig. Het is een poncho van badstof die je over je badkleding aantrekt. Onder de poncho kun je dan discreet je badpak of zwembroek uittrekken en je droge kleding weer aantrekken.

Sporthorloge

Als je een groot budget hebt voor een kerstcadeau is een sporthorloge misschien een optie. Het is een geweldige gadget voor iedereen die fanatiek met sport en beweging bezig is. Het leukste is om een horloge te kiezen dat zowel in het water als in het dagelijks leven gedragen kan worden. Deze horloges meten je zwemmeters, snelheid en je kunt er trainingsprogramma’s mee instellen. Daarnaast kunnen ze ook als stappenteller, voor het hardlopen en voor het fietsen gebruikt worden. Sporthorloges zijn van veel verschillende merken beschikbaar, dus de keuze is reuze. Let wel op dat je een horloge kiest dat onder water gebruikt kan worden, anders heeft de zwemliefhebber in jouw leven er niet lang plezier van.

Buurt – Sharon van Rouwendaal

Dit boek is geschreven door sportjournalist Natasja Weber en gaat over openwater zwemster Sharon van Rouwendaal. In het boek vertelt ze over haar leven en natuurlijk haar sportieve prestaties. Als je benieuwd bent hoe het leven van een Olympische zwemmer eruit ziet is dit zeker een leuke cadeautip.