De drie meest gemaakte fouten met zwemles

5 activiteiten voor ouderen
4 september 2019
zwemkampioenen
Dit zijn Nederlands grootste zwemkampioenen!
5 november 2019
Toon alles

De drie meest gemaakte fouten met zwemles

Meest gemaakte fouten met zwemles

Als je voor het eerste leert zwemmen, dan moet je echt wel een aantal keer naar zwemles zijn geweest om het een beetje onder de knie te krijgen. Daar komt ook nog eens bij dat de één zich als een vis in het water voelt en de ander daar simpelweg niet van houdt. Mocht je er wat minder van houden dan is dat vervelend, maar laat het je niet tegenhouden van het nemen van zwemlessen! Het is erg belangrijk om goed te leren zwemmen. Er zijn ook een aantal meest gemaakte fouten met zwemles. Wij hebben er drie op een rijtje gezet.

Niet goed kijken!

Als je zwemles neemt, dan is het sowieso verstandig om goed te kijken naar de leraar! Vaak zijn we afgeleid door dingen die om ons heen gebeuren. Dit is een van de meest gemaakte fouten met zwemles. Denken dat je het begrijpt, maar vervolgens eigenlijk niet veel weten als je het daadwerkelijk moet gaan uitvoeren… Kijk hoe hij of zij het voor doet en probeer dit zo goed mogelijk na te doen. Door jezelf uit te blijven dagen, zul je merken dat het sneller gaat. Mocht je het erg lastig vinden, vraag dan aan de leraar of lerares of hij of zij het rustiger kan uitleggen of tips heeft hoe je stap voor stap leert zwemmen. Waarschijnlijk is het lastig om in één keer de borstcrawl te oefenen. Maar als je eenmaal weet hoe je de eerste bewegingen moet doen en daarmee oefent, dan zul je zien dat het steeds makkelijker wordt.

De schoolslag, de meest gemaakte fouten bij zwemles

De schoolslag is toch wel een van de basiselementen van zwemmen. En toch worden hier best veel fouten mee gemaakt! Zo bewegen mensen hun benen en armen niet synchroon, waardoor ze amper vooruit komen. Ook komt het vaak voor dat mensen de armen veel te wijd hebben waardoor ze niet het maximale uit de beweging kunnen halen.

De rugslag

Ook bij de rugslag worden de meest gemaakte fouten met zwemles gemaakt. De rugslag is vaak een tikkeltje lastiger voor mensen dan de schoolslag. Dat komt omdat je hierbij op je rug in het water ligt en op een andere manier door het water moet bewegen. Een veelvoorkomende fout is ook hier weer de coördinatie. Het is van belang dat je goed voelt hoe je de beweging moet maken. Zijn je armen recht? En bewegen ze tegelijk? Dat is echt nodig om het maximale uit de slag te halen!

Natuurlijk is het niet erg als je ook een van de meest gemaakte fouten met zwemles gaat maken. Het hoort bij het proces! Als je zwemles wil nemen, dan kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij Zwemschool de Oceaan. Deze zwemschool heeft een team met ervaren leraren waardoor je goed begeleid wordt door het hele traject. Ook hebben ze zogenaamde turbolessen, waarbij je nog sneller in het bezit kan zijn van je zwemdiploma.