5 activiteiten voor ouderen

Dé to do list voor de zomervakantie
4 augustus 2019
De drie meest gemaakte fouten met zwemles
4 oktober 2019
Toon alles

5 activiteiten voor ouderen

Activiteiten voor ouderen

Wat zijn nou leuke activiteiten voor ouderen? Wat kun je zoal ondernemen op je oude dag zonder dat het te vermoeiend of overweldigend is. Dat moet je natuurlijk wel een beetje aanpassen als je een oudere leeftijd bereikt, het zal niet meer zoals vroeger zijn. En dat is helemaal niet erg! Alleen horen daar andere activiteiten bij. Wij hebben een aantal activiteiten op een rijtje gezet.

1. Wandelen

Wandelen is ontzettend goed voor je! Voor zowel jong als oud is deze bezigheid goed voor je spieren. Daarnaast helpt wandelen ook om de geestelijke gezondheid op orde te houden. Doordat je juist even niet in je hoofd zit, maar in je lichaam, zul je zien dat gedachtes tot rust komen en er misschien wel wat inzichten opkomen over bepaalde situaties! Het is een ideale manier om het hoofd rustig te krijgen én om dus aan de conditie te werken! Een ideale combinatie.

2. Een creatieve activiteit

Creatief bezig zijn kan niet alleen erg leuk zijn, het is ook een manier om mensen te leren kennen of contacten te onderhouden. Stel je gaat bij een brei clubje of schilder clubje, dan is dat elke week weer een leuk moment om naar uit te kijken. Dit is echt een creatieve onder de activiteiten voor ouderen.

3. Op de koffie

Op de koffie als activiteit? Jazeker! Dat behoort ook gewoon tot een activiteit als je wat ouder bent. Bel een oude vriend of vriendin op en ga langs op de koffie. Je kunt lekker bijkletsen en ook leuke herinneringen ophalen van vroeger (mits je elkaar al zo lang kent).

4. Zwemmen

Een andere goede activiteit onder activiteiten voor ouderen is zwemmen. Dit is een heel goede manier om de spieren soepel en sterk te houden! In het water voelt je lichaam wat lichter aan, dus de kans is groot dat dit fijner voelt dan activiteiten voor ouderen zonder water. Het ligt er wel aan in hoeverre je pijn ergens hebt natuurlijk.

5. Lezen of schrijven

Lezen of schrijven zijn ook leuke activiteiten voor ouderen. Dit is juist even fijn als je alleen wilt zijn. Door te lezen ontspan je en ook als je schrijft gebruik je een ander deel van je hersenen. Hetzelfde deel als dat je op een creatief clubje gaat!

Al deze activiteiten voor ouderen zijn de moeite waard om uit te proberen! Mocht je bij iets denken, dat is niks voor mij, dan hoef je het natuurlijk niet per se te proberen. Maar door soms even uit de comfort zone te gaan, kan dit net goed bevallen! Mocht het zwemmen je aantrekken, dan is het misschien een idee om je aan te melden bij Zwemschool de Oceaan. Hier kun je zwemles volgen! Dit is een leuke les waar je voldoende beweegt en plezier maakt in het water. Kijk anders even of dit iets voor jou kan zijn.