10 x leuke sporten voor je kinderen

ladies only
Ladies only? Onderneem deze activiteiten!
4 juni 2019
Dé to do list voor de zomervakantie
4 augustus 2019
Toon alles

10 x leuke sporten voor je kinderen

Leuke sporten voor je kinderen

Ben je op zoek naar een leuke sport of meerdere sporten voor je kinderen? Dan helpen wij je een handje op weg. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden! En het ligt er maar net aan waar je kind van houdt. Zo is de één een geboren turnster en slaat de ander alle ballen raak bij tennis. Wij hebben 10 leuke sporten voor je kinderen op een rijtje gezet.

Lenige kinderen

Heb je een lenig kind? Dan zijn er veel opties wat betreft sport! Zo kun je kijken of turnen iets voor hem of haar is. Ook is dansles een goede optie als je een kind hebt dat makkelijk beweegt. Kijk voor breakdance of ballet bijvoorbeeld.

Team sport

Wil je je kind in teamverband laten sporten? Je kind leert samenwerken en ergens voor te gaan! Kijk een bij een voetbalvereniging of hockey vereniging. Wat hierbij ook helpt is als vriendjes en/of vriendinnetjes ook al bij die vereniging zitten.

Een andere teamsport, mits deze dubbel gespeeld wordt, is tennis. Dit is de perfecte sport om wat meer gevoel voor richting te creëren. Tijdens de les kan je kind goed trainen om raak te slaan. Mocht je kind oud genoeg zijn voor wedstrijdjes, dan is dit een leuke bezigheid in het weekend! Hou er wel rekening mee dat je als ouder natuurlijk aan de zijlijn moet staan voor wat support.

Paardrijden proberen?

Dan blijven er nog heel wat sporten voor je kinderen over om te proberen. Neem bijvoorbeeld paardrijden. Bij deze sport moeten ze niet alleen goed balans houden en zorgen dat ze het paard goed aflezen, ze moeten ook het paard sturen. En wat verzorgen na de les! Zo leren ze met dieren om te gaan.

Sporten voor je kinderen: zwemmen

Een andere optie voor kinderen is om te leren zwemmen. Dit is bijna wel een must in Nederland. Het is belangrijk om te leren zwemmen voor als je later groot bent! En het is een goede activiteit als sport om te ondernemen. Je kind of kinderen leren de basis en zo wordt het steeds verder uitgebreid. Totdat ze klaar zijn voor het behalen van hun diploma. En hup, op naar het volgende niveau! Het is al fijn als je kind zijn of haar A en B diploma kan halen. Dan weet je zeker dat ze een goeie basis hebben geleerd. Blijkt je kind een echte waterrat, dan kun je altijd gaan voor een C diploma.

Zwemschool de Oceaan in Amsterdam is de uitgelezen plek voor je kind of kinderen om zwemles te volgen. Door de goede en fijne begeleiding slagen kinderen snel. Ook kun je kiezen voor zogenaamde turbolessen. Dit betekent niet dat alles heel snel gedaan wordt, maar dat je kind frequenter zwemt en dus sneller af kan zwemmen. Neem anders een kijkje of dit zwembad iets is voor de zwemles van je kind.